Mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding

Russland avviser igjen Mueller-rapporten om russisk innblanding.

Russland avviser igjen Mueller-rapporten om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016. – Rapporten fremlegger ingen akseptable beviser.Det sier Dimitrij Peskov, talsperson for Russlands president Vladimir Putin, fredag.Han hevder at rapporten ikke inneholder ny informasjon.Spesialetterforsker Robert Mueller har gjennomført en 22 måneder lang gransking av antatt russisk valginnblanding. Rapporten ble fremlagt 22. mars, og torsdag fikk det amerikanske folket tilgang til en sladdet versjon av den over 400 sider lange rapporten.Mueller har ifølge rapporten funnet bevis for at Russland forsøkte å påvirke valget, men avdekket ikke noe samarbeid fra amerikansk side. Russland har gjentatte ganger avvist at de har forsøkt å påvirke valget.– Vi beklager at dette dokumentet har en direkte innvirkning på utviklingen i det bilaterale forholdet mellom USA og Russland, som ikke er så godt per nå, sa Peskov.Han sa videre at amerikanere bør stille spørsmål ved hvorfor deres skattepenger er brukt på denne etterforskningen.(©NTB)