Næringsministeren: Mange kommuner og sykehus er gammeldagse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener for mange kommuner og sykehus er gammeldagse. I helsenæringsmeldingen vil han be dem åpne for private aktører.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) presenterer regjeringens nye helsenæringsmelding sammen med helseminister Bent Høie (H) fredag.– Bent Høie og jeg er helt sikre på at meldingen blir sett på som en helt tydelig beskjed til sykehusene og kommunene om å samarbeide med den private helsenæringen, sier Isaksen til Dagens Næringsliv. Det mener han de ikke gjør nå.– For mange kommuner er for gammeldagse, og for mange sykehus er for gammeldagse. De tenker gammeldags, og mange kommuner blir i verste fall motspiller for nye innovative løsninger, sier Isaksen.Ifølge helseminister Høie opplever aktører at det ytes motstand på enkelte sykehus, i stedet for at dører åpnes.– Jeg litt overrasket over karakteristikken, jeg stusser over ordbruken, sier leder Gunn Marit Helgesen i kommuneorganisasjonen KS.– Det er løsningene som er det avgjørende, ikke om en aktør er privat eller offentlig, sier hun og konkluderer:– Jeg tror dørene er vidåpne hvis vi kan finne gode løsninger.(©NTB)


Les også