Netanyahu vil kalle opp Golan-bosetting etter Trump

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å oppkalle en ny israelsk bosetting på Golanhøydene etter USAs president Donald Trump.

– Israelerne ble dypt rørt av Trumps beslutning om å anerkjenne Israels suverenitet over Golanhøydene, sa Netanyahu i en videouttalelse da han og familien besøkte området i forbindelse med den jødiske høytiden pesach.– Etter høytiden vil jeg derfor legge fram et forslag for regjeringen om å oppkalle en ny bosetting på Golanhøydene etter president Donald j. Trump, fortalte statsministeren.De arabiske landene har avvist trumps erklæring i mars der han anerkjente Israels territorielle krav på Golanhøydene. Israel okkuperte området, som den gangen var syrisk, under seksdagerskrigen i 1967. Området ble annektert i 1981, men dette er ikke internasjonalt anerkjent.I fjor skapte USA sinne i den arabiske verden da landet flyttet sin ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også