Per-Willy Amundsen ferdig med avis-boikott

Stortingspolitiker Per-Willy Amundsen (Frp) har avsluttet sin ett år lange boikott av journalister i Mediehuset iTromsø.

Politikk

Siden januar 2018 har Amundsen nektet å snakke med journalister fra iTromsø. Årsaken var omtalen av en tidligere nestleder i Fremskrittspartiets ungdom og varsler om seksuell trakassering som var rettet mot nestlederen.– Etter at de hadde et sterkt presseetisk overtramp mot en tillitsvalgt i mitt hjemfylke, valgte jeg å ikke forholde meg til de journalistene. Jeg sa de enten måtte beklage, eller så venter jeg til de er felt i PFU. De ville ikke beklage, men de ble felt i PFU, sier Amundsen til fagbladet  Journalisten.I midten av desember i fjor ble iTromsø, sammen med to andre aviser, felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) for deler av dekningen av nestlederen.– Etter desember 2018 har jeg ikke hatt noe uoppgjort med iTromsø, sier Amundsen, som var justisminister fra 20. desember 2016 til 17. januar 2018.Politisk redaktør Martin Lægland i iTromsø sier til Journalisten at det var nytt for ham at boikotten er avsluttet.– Det er hyggelig å få vite dette, selv om det er gjennom dere. Vi fikk jo ikke beskjed da boikotten var i gang heller, han sluttet bare å ta telefonen og å svare på eposter. Vi har heller ikke fått beskjed om at boikotten er over. Men fint å få opplysningen nå, via en mellommann, sier Lægland.(©NTB)

per-willy amundsen
itromsø
Nyheter
Politikk