Puigdemont får ikke stille i EU-valget

Spanske valgmyndigheter nekter Catalonias tidligere president Carles Puigdemont å stille i valget til nytt EU-parlament.

Politikk

Carles Puigdemont planla å stille som kandidat for partiet Junts per Catalunya (JxCat) i EU-valget søndag 26. mai.Men nå har valgmyndighetene avgjort at han ikke får lov til å stille. Det samme gjelder Toni Comin og Clara Ponsati, to tidligere medlemmer av den katalanske regionregjeringen.Alle tre var involvert i den ulovlige folkeavstemningen om katalansk uavhengighet som ble holdt i 2017.Etter folkeavstemningen ble regionregjeringen avsatt, mens Puigdemont, Comin og Ponsatti alle flyktet til utlandet for å unngå straffeforfølgelse.JxCat beskylder nå spanske myndigheter for å tilsidesette Puigdemont og nekte ham å fremme sin sak for EU.(©NTB)

Nyheter
Politikk