Putin åpner for å møte Ukrainas nye president

Russlands president Vladimir Putin åpner for å møte Ukrainas nye president Volodymyr Zelenskyj. 

Politikk

– Hvis vi på et tidspunkt møtes og begynner forhandlinger, noe jeg ikke utelukker, må vi først av alt snakke om hvordan konflikten sørøst i Ukraina kan avsluttes, sa Putin lørdag.Han uttalte seg om forholdet til Ukraina på en pressekonferanse i Beijing, hvor han har deltatt på et toppmøte om Kinas silkevei-prosjekt.Komikeren og skuespilleren Zelenskyj vant den avgjørende runden i presidentvalget i Ukraina forrige helg. Han har lovet å forsøke å løse konflikten med russisk-støttede separatister i Øst-Ukraina.Rundt 13.000 liv er gått tapt i konflikten siden 2014.Etter at Zelenskyj vant valget, innførte Putin en forskrift som gjør det lettere for folk i opprørskontrollerte Øst-Ukraina å få russisk statsborgerskap. Dette har utløst kraftige reaksjoner både fra Ukraina og EU.På pressekonferansen lørdag sa Putin at russiske myndigheter vurderer å gjøre det lettere for alle ukrainere å få russisk statsborgerskap.(©NTB)

vladimir putin
russland
ukraina
Nyheter
Politikk