Sjelden enighet mellom Trump og topp-demokrater

USAs president Donald Trump og demokratenes ledere er enige om å jobbe sammen om en infrastrukturpakke med en prislapp på 2.000 milliarder dollar.

Politikk

Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, og demokratenes flertallsleder i Senatet, Chuck Schumer, deltok tirsdag i et møte med Trump om saken. Schumer sa etterpå at møtet var preget av godvilje – i skarp kontrast til forrige gang de møttes.Da endte det med at en opphisset Trump forlot rommet.Ifølge Schumer ble partene denne gangen enige om at investeringer i infrastruktur skaper arbeidsplasser og gjør USA mer konkurransedyktig.- Vi ble enige om en sum, sa Schumer.- Til å begynne med startet vi noe lavere. Men selv presidenten var ivrig etter å øke det til 2.000 milliarder dollar, og det er en veldig bra ting, fortsatte han.- Vi ble enige om en ting: At avtalen skal være stor og kraftfull, sa Pelosi.Det var demokratene som hadde bedt om møtet. De ønsker seg et ambisiøst byggeprogram. Det samme har vært et ønske fra Trump, og saken kan dermed bli et sjeldent felt der det kan bygges bro over den dype splittelsen i amerikansk politikk.Ifølge demokratene er Trump enig i at investeringene ikke bare skal omfatte veier og bruer, men også bredbåndsutbygging, vannforsyning og strømnettet.Et viktig og svært vanskelig spørsmål ble imidlertid utsatt – nemlig hvordan den enorme summen skal skaffes til veie.Et nytt møte om saken skal finne sted om tre uker.(©NTB)

demokratene
donald trump
Nyheter
Politikk