Sør-Sudan betaler lobbyister for å bedre forholdet til Trump

Sør-Sudan har betalt et lobbyfirma 32 millioner kroner for å bedre forholdet til Trump-administrasjonen og unngå et rettsoppgjør etter borgerkrigen.

President Donald Trump talks with reporters outside the White House before traveling to Alabama to visit areas affected by the deadly tornadoes, Friday, March 8, 2019, in Washington. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci
Politikk

Den sørsudanske regjeringen har inngått en toårig kontrakt med det USA-baserte lobbyfirmaet Gainful Solutions, melder nyhetsbyrået AP mandag.Firmaet drives av den tidligere amerikanske ambassadøren Michael Ranneberger.AP, som har fått tilgang til kontrakten, melder at selskapet har fått i oppgave å forsinke og i siste instans blokkere etableringen av en hybrid domstol, som skulle tatt hånd om rettsoppgjøret etter den fem år lange borgerkrigen. Nesten 400.000 mennesker ble drept.Etableringen av domstolen er sterkt forsinket. Meningen har vært at den skulle være en del av den skjøre fredsavtalen som ble signert i Sør-Sudan i september. Den skulle sørge for at de som har begått krigsforbrytelser skal holdes ansvarlig.(©NTB)

Nyheter
Politikk