<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tidligere Vårt Land-redaktør: Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF

Den dype splittelsen i KrF skyldes i stor grad Frps påtroppende nestleder Sylvi Listhaug, mener tidligere sjefredaktør Helge Simonnes i Vårt Land.

Publisert 22. apr. 2019
Oppdatert 22. apr. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord

Til helgen møtes KrF til landsmøte i Stavanger. Og selv om indre stridigheter har hjemsøkt partiet de siste månedene, mener Simonnes at en ekstern kraft har vært sentral.– Den åndelige retorikken som Sylvi Listhaug har benyttet seg av, har vært attraktivt for mange kristne velgere og har skapt en voldsom sterk dynamikk i KrF. Det er nesten sånn at partiet er splittet i to fronter, for og imot Listhaug, sier Simonnes til NTB.Han jobber for tiden med en bok der striden i KrF er et sentralt element. Boken skal etter planen gis ut i august.– Striden i KrF er først og fremst en splittelse mellom heltidspolitikerne og grasrota. Deler av grasrota forstår på ingen måte den kristendemokratiske tenkningen. De styres av religiøst instinkt, sier Simonnes.Dermed blir det lettere for Listhaug å appellere til dem enn det KrF-ledelsen makter.– Hun bruker det gamle språket som KrF brukte tidligere. Israel-politikken var tidligere veldig fundert i Bibelen, men nå opplever mange at KrF svikter på dette punktet. Dagens KrF-politikere er tydelige på at det ikke skal være enkelte bibelord som styrer politikken. Da er det lettere å vende seg til Listhaug, sier Simonnes.