Toppmøte mellom Kina og østeuropeiske land

Kinas statsminister Li Keqiang kom onsdag til Kroatia, i forkant av et toppmøte med 16 østeuropeiske land.

Flere handels- og samarbeidsavtaler ble undertegnet da Li møtte statsminister Andrej Plenkovic og president Kolinda Grabar-Kitarovic i hovedstaden Zagreb.En av avtalene dreide seg om samarbeid med den omstridte kinesiske telekom-giganten Huawei.Fredag skal Li og hans delegasjon møte ledere fra til sammen 16 østeuropeiske land i Dubrovnik. Blant disse er en rekke EU-land, og alle landene i det tidligere Jugoslavia.En rekke lignende toppmøter er holdt tidligere, og hovedtemaet er prosjekter knyttet til Kinas storstilte Silkevei-prosjekt. Det dreier seg investeringer og utbygging av infrastruktur i en lang rekke land i Asia, Midtøsten, Afrika og Europa.(©NTB)