Trump har hatt «produktive» samtaler med Saudi-Arabias kronprins

USAs president Donald Trump har hatt «produktive» telefonsamtaler med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, ifølge Det hvite hus.

– De diskuterte Saudi-Arabias kritiske rolle for stabilitet i Midtøsten, samt viktigheten av menneskerettighetssaker, heter det i tirsdagens uttalelse fra Det hvite hus.Drapet på den saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi nevnes ikke i uttalelsen. Mandag fikk 16 saudiarabiske statsborgere innreiseforbud til USA som følge av drapet.USAs etterretningstjeneste CIA har konkludert med at den mektige kronprinsen ga ordre om drapet på Khashoggi, men Trump har sådd tvil rundt konklusjonen.Trump har vært en tilhenger av å ivareta USAs handelsrelasjoner og diplomatiske bånd til Saudi-Arabia. Hans administrasjon ser også på landet som en viktig alliert mot Iran.(©NTB)