Trump møter Kina til ny handelssamtale torsdag

USAs president Donald Trump og Kinas visestatsminister Liu He møtes torsdag til handelssamtaler i Washington.

President Donald Trump meets with military leaders in the Cabinet Room of the White House in Washington, Wednesday, April 3, 2019. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

Ifølge nyhetsbyrået AFP kan det være et signal om at partene nærmer seg en løsning i handelskrigen.Trump og Liu, som også er Kinas fremste forhandler i handelsspørsmål handel, skal møtes i Det hvite hus torsdag formiddag lokal tid, ifølge presidentens kalender.Etter forhandlingene i Beijing forrige uke sa Trump at partene var nær en enighet, men at han kun vil akseptere en «storartet avtale».Konflikten startet da Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.Partene har ennå ikke blitt enige om noe, men eksperter på internasjonal handel venter i det minste en foreløpig avtale i løpet av noen uker eller måneder. De tror likevel ikke at kjernekonfliktene blir løst med det første.(©NTB)