Trump skal møte Japans kommende keiser

USAs president Donald Trump blir den første utenlandske statslederen som møter Japans påtroppende keiser, kronprins Naruhito.

President Donald Trump speaks in the Oval Office during a meeting with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu at the White House in Washington, Monday, March 25, 2019. Earlier, Trump signed an official proclamation formally recognizing Israel's sovereignty over the Golan Heights. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh

1. mai blir Naruhito formelt Japans keiser. 25. mai ankommer Trump «for å styrke de nære relasjonene det japanske og det amerikanske folket har», ifølge Det hvite hus.Keiser Akihito har besluttet å abdisere og gir seg 30. april. Da overtar sønnen Naruhito som japansk keiser. Det er første gang på 200 år en keiser i Japan abdiserer.USAs president skal også møte Japans statsminister Shinzo Abe. Abe skal på sin side til Washington allerede neste uke, der han vil diskutere handel og utviklingen i Nord-Korea.Trump har vært misfornøyd med Japans stadige handelsoverskudd med USA, noe som har ført til at landene har hatt handelssamtaler i Washington denne uken.(©NTB)