Trump vurderer omstridt migrant-forslag

Donald Trump vurderer sterkt å sende migranter til byer i USA som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndigheter i USA. Forslaget har fått sterk kritikk.

– Hvis ledere i disse distriktene ønsker å åpne armene for migranter, så kan vi gi dem ubegrenset tilgang, sa USAs president Donald Trump fredag.Det hvite hus bekreftet fredag at denne ideen hadde blitt diskutert, men at den raskt ble avvist etter motstand fra advokater i sikkerhetsdepartementet DHS.«Hvis de radikale venstredemokratene plutselig ikke vil ha de ulovlige migrantene i deres byer (ikke mer åpne armer), hvorfor skal man da forvente at andre vil ta dem inn i deres samfunn?», skriver Trump på Twitter. Han ber migrantene om å dra hjem og komme tilbake på lovlig vis.Myndighetene i en rekke byer, deriblant i delstatene California og New York, velger å ikke samarbeide med den amerikanske immigrasjonsetaten ICE om å gå etter dem som bor i landet ulovlig.Planen om å sende migranter hit har blitt sterkt kritisert for å bruke migranter for å gå etter politiske motstandere. Den demokratiske lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, mener planen viser mangel på respekt.(©NTB)