Trumps selvangivelse dukker ikke opp innen fristen

USAs finansminister Steven Mnuchin sier hans departementet ikke vil klare å utlevere president Donald Trumps selvangivelse innen fristen onsdag.

Patrick Semansky

Mnuchin forklarte seg til lederen for kontrollkomiteen i Representantenes hus, Richard Neal, som har gitt skattevesenet IRS frist til onsdag med å sende over Trumps skattepapirer.Mnuchin sier finansdepartementet trenger mer tid for å behandle saken, men stiller også spørsmålstegn ved kravets legitimitet.– Neals krav belyser viktige spørsmål om den lovmessige rekkevidden i Kongressens granskningsmakt, samt de konstitusjonelle rettighetene til amerikanske borgere, sa Mnuchin.Neal er en av tre personer i Kongressen som har rett til å kreve at skattevesenet IRS oversender privatpersoners selvangivelser, og det er ingen unntak i loven.Finansministeren mener at demokratenes krav kan skape en farlig presedens for utlevering av personlige skatteopplysninger for politisk vinning. I virkeligheten er det imidlertid Trump som bryter med mangeårig presedens, siden presidentkandidater i mange år har offentliggjort sine selvangivelser.(©NTB)