Vedtar lov for å hindre «no deal»

Parlamentet vedtar lov for å hindre «no deal» ved brexit.

An activist poses with his face painted in the EU and Union Flag colors during an anti-Brexit campaign stunt outside EU headquarters during an EU summit in Brussels, Thursday, March 21, 2019. British Prime Minister Theresa May is trying to persuade European Union leaders to delay Brexit by up to three months, just eight days before Britain is scheduled to leave the bloc. (AP Photo/Frank Augstein) Frank Augstein

Begge kamrene i det britiske Parlamentet har vedtatt en lovendring ment for å hindre at landet forlater EU uten en skilsmisseavtale.Lovendringen skal tvinge regjeringen til å be EU om en utsettelse av brexit, som etter planene skal skje fredag.Statsminister Theresa May har allerede forpliktet seg til å be om en utsettelse, men lovgivere stoler ikke på regjeringen, ifølge nyhetsbyrået AP. De vil ha en lovbasert forsikring.Tirsdag skal Parlamentet debattere hvor lang utsettelse de ønsker å be om. May har tidligere foreslått utsettelse til 30. juni. Landet kan imidlertid fortsatt krasje ut av EU uten en avtale dersom EU nekter å godta en utsettelse.(©NTB)