Ville koste EU 48 milliarder det første året

Tallet vil mer enn doble seg i 2020.

Britain's Prime Minister Theresa May reacts ashildren play rugby, during a visit with Japanese Prime Minister Shinzo Abe to Twickenham Rugby Stadium, in London, Thursday, Jan. 10, 2019. (AP Photo/Frank Augstein, Pool) Frank Augstein

En hard brexit ville skape et hull i EUs budsjett for 2019 på opp til fem milliarder euro, sier EUs budsjettkommissær Günther Oettinger.Tallet ville vokse til 12 milliarder euro i 2020. Halvparten av det ville måtte inndekkes av nedskjæringer og den andre halvparten av økte bidrag fra de gjenværende medlemsstatene, ifølge Oettinger.Dersom Storbritannia går ut av EU uten en avtale, ville tyske skattebetalere måtte bidra med flere hundre millioner euro, men tross alt mindre enn en halv milliard, sier Oettinger, som kommer fra det tyske konservative partiet CDU.(©NTB)