Barr kan hindre Mueller i å vitne frivillig i Kongressen

Siden spesialetterforsker Robert Mueller fortsatt er ansatt i justisdepartementet, er det lettere å hindre ham i å vitne frivillig i Kongressen.

Attorney General William Barr appears before a Senate Appropriations subcommittee to make his Justice Department budget request, Wednesday, April 10, 2019, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik) Andrew Harnik

Det er uklart hvorfor Mueller fortsatt er ansatt i departementet etter at han leverte fra seg sin rapport om president Donald Trump og Russlandsetterforskningen. Det var ventet at han ville slutte straks rapporten var levert.Men uansett hva grunnen er, betyr det at det er lettere for justisminister William Barr å hindre Mueller i å møte i Kongressen for å vitne om rapporten.Demokratene har ivret etter å høre fra Mueller. De håper nemlig at han kan si mer om etterforskningen av den russiske innblandingen i valget i 2016, kanskje noe mer om mulig samordning mellom Russland og Trump-kampanjen og om eventuell hindring av rettens gang.Trump kan stanse MuellerBarr har sagt flere ganger at han ikke har noen innvendinger mot at Mueller møter i Kongressen, men Trump har gjort det klart at han ikke vil at Mueller skal vitne, og han kan pålegge Barr å prøve å stanse Mueller.Så lenge Mueller er ansatt, er det departementet som behandler en forespørsel fra Kongressen om at han stiller i en høring, og departementet kan forhale eller blokkere Mueller i å møte frivillig. Kongressen har myndighet til å pålegge ham å møte, men det ville forsinke prosessen.Om han ikke var ansatt og bare var en privat borger, ville det være helt opp til ham selv å vitne frivillig. Han har tidligere sagt at han gjerne forteller sin versjon til Kongressen.Jerrold Nadler, som er leder for justiskomiteen i Representantenes hus, sa i forrige uke at de håper de kan høre fra Mueller i en høring 15. mai.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker