Barr stiller ikke til høring i Representantenes hus

USAs justisminister William Barr sier han ikke kommer til å stille til høring i Representantenes hus om Robert Muellers Russland-rapport torsdag.

– Justisministeren har informert oss om at han ikke kommer til å møte til morgendagens høring, sier demokraten Jerry Nadler, som leder justiskomiteen i Representantenes hus.Onsdag møtte Barr i Senatet, der Demokratene stilte spørsmål ved justisministerens oppsummering av Muellers 448 sider lange granskingsrapport om anklagene om russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.Høringen skulle fortsette i Representantenes hus torsdag, men er altså nå avlyst. Der skulle medlemmer av komiteen få stille Barr spørsmål.Nadler anklager Trump-administrasjonen å forsøke å «diktere» vilkårene for høringen og at de prøver å «stå imot Kongressen».Han tror årsaken til at Barr ikke stiller opp, er at han ikke vil.– Han blir skremt av må møte en dyktig advokat, sier Nadler.Talsperson for det amerikanske justisdepartementet Kerri Kupec sier Nadlers insistering på at kongressmedlemmer skal få lov til å stille spørsmål til Barr er «upassende».Kupec sier justisministeren er «glad for å kunne engasjere seg direkte» med medlemmene av komiteen for å svare på deres spørsmål.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også