Biler med biogass kan få bompengerabatt

Kjøretøy som bruker 100 prosent biogass, kan få reduserte bompengesatser i Oslo. Samferdselsministeren er positiv og ber om rask avklaring fra Vegdirektoratet.

Det er styringsgruppen for Oslopakke 3 som har vedtatt at biogassdrevne kjøretøy skal få rabatt. Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) er positiv og har bedt Vegdirektoratet som en orientering før 11. juni.– Jeg ønsker en snarest mulig løsning for mindre bompenger for næringslivet, sier Dale.Han har bedt Vegdirektoratet om å kartlegge hvordan redusert takst skal håndteres ved passering i bomringen, og hvordan man kan kontrollere at kjøretøyene bruker biogass eller annen gass.I Sverige hvor man satser både på el og biogass, passerte antallet kjøretøy for biogass 55.000 i 2017, mot kun 1.500 i Norge.(©NTB)