Boris Johnson anklaget for brexit-løgner - må i retten

Politikeren Boris Johnson kan rettsforfølges for å ha kommet med mulige løgner under oppkjøringen til brexit-avstemningen,

FILE - In this file photo dated Tuesday, May 22, 2018, British Foreign Secretary Boris Johnson gives a press conference in Buenos Aires, Argentina. Johnson resigned Monday July 9, 2018, amid Cabinet splits over Brexit.(AP Photo/Natacha Pisarenko, FILE) Natacha Pisarenko

Politikeren Boris Johnson kan rettsforfølges for å ha kommet med mulige løgner under oppkjøringen til brexit-avstemningen, har en britisk dommer bestemt.Det melder Sky News onsdag.I forkant av folkeavstemningen i 2016 hevdet Johnson blant annet flere ganger at Storbritannia betalte 350 millioner pund, nærmere 3,9 milliarder kroner, i uka til EU.Det er forretningsmannen Marcus Ball som har bedt retten vurdere om Johnson kan rettsforfølges på grunn av dette. Onsdag fikk han altså medhold av dommeren.Den hardnakkede brexitforkjemperen Johnson, som var utenriksminister fram til juli i fjor, regnes blant favorittene til å overta statsministerposten når Theresa May går av i juni.(©NTB