Boris Johnson vil bli Tory-leder

Tidligere utenriksminister Boris Johnson bekrefter at han vil stille som kandidat for å bli leder for Det konservative partiet, ifølge britiske medier.

Politikk

Johnson, som torsdag er i Manchester på en forretningskonferanse, ble spurt om han vil stille som kandidat.– Selvfølgelig vil jeg satse på dette, sa han, ifølge BBC.Også Sky News melder at Johnson sier at han vil stille.Han påpekte imidlertid at dette skjer dersom kandidaturet blir ledig.May har sagt at hun gir seg som leder dersom Parlamentet vedtar hennes brexitavtale.Hun har imidlertid nektet å si når hun eventuelt gir seg, men hun har holdt samtaler med høytstående parlamentsmedlemmer fra de konservative som krever at hun oppgir en dato for sin avgang.Johnson trakk seg fra regjeringen i fjor i protest mot Mays brexitavtale med EU.(©NTB)

boris johnson
theresa may
storbritannia
de konservative
brexit
eu
Nyheter
Politikk