Brexitforhandler får ny toppjobb

Sabine Weyand, nestkommanderende i EUs brexitteam, er utnevnt til ny generaldirektør for handel.

An activist poses with his face painted in the EU and Union Flag colors during an anti-Brexit campaign stunt outside EU headquarters during an EU summit in Brussels, Thursday, March 21, 2019. British Prime Minister Theresa May is trying to persuade European Union leaders to delay Brexit by up to three months, just eight days before Britain is scheduled to leave the bloc. (AP Photo/Frank Augstein) Frank Augstein
Politikk
Tyske Sabine Weyand har vært nummer to i EUs forhandlingsdelegasjon, som ledes av franskmannen Michel Barnier.«Takk for ditt harde arbeid og engasjement gjennom disse ekstraordinære brexitforhandlingene. Det har vært et privilegium å jobbe sammen med deg», skriver Barnier på Twitter.Mens Barnier har hatt en mer politisk rolle, er det i praksis Weyand som har ledet brexitforhandlingene fra dag til dag på EUs side. Hun er kjent som sylskarp og vittig og har lang erfaring med handelsforhandlinger.Weyand overtar nå som generaldirektør for EUs handelsdirektorat.(©NTB)