Deltar på krisemøte i Saudi-Arabia tross boikott

Qatars statsminister skal til Saudi-Arabia for å delta på krisemøte torsdag, et av de første møtene siden boikotten ble innført i 2017, ifølge Al Jazeera. 

This undated photo made available by Qatar News Agency, QNA, shows Qatar Prime Minister Sheikh Abdullah bin Nasser Al Thani in Doha, Qatar. Al-Jazeera, the Qatar-funded satellite news channel reported Wednesday, May 29, 2019 that Al Thani will be heading to Saudi Arabia for two summits, marking the highest-level contact between the neighboring nations since a boycott began in 2017. (Qatar News Agancy via AP) Untitled

TV-kanalen siterer anonyme kilder på at statsminister Abdullah bin Nasser Al Thani skal delta på krisemøtet som vil bli holdt i Mekka torsdag. Saudi-Arabia har kalt inn landene i Golfstatenes samarbeidsråd (GCC) og Den arabiske ligaen for å diskutere den økte spenningen i regionen.Mer spesifikt skal møtene dreie seg om det anspente forholdet mellom Iran og USA og sistnevntes allierte i Golfen.Torsdagens møter vil bli et av de første møtene på høyt politisk nivå Qatar og Saudi-Arabia har siden boikotten for snart to år siden. Saudi-Arabia fikk i juni 2017 med seg flere andre land og innledet en diplomatisk og økonomisk boikott av nabolandet.Også De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt har brutt forbindelsene med Qatar, som de anklager for å støtte terror.Konflikten dreier seg om at Qatar har ført en utenrikspolitisk linje som bryter med interessene til de andre sunnimuslimske statene i regionen, blant annet ved at landet har hatt en viss kontakt med Iran.(©NTB)