Dette skjer i dag - søndag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 19. mai.

Opptrer i KøbenhavnRainmaiking Loft i København er første stopp for forestillingen «The Princess and the Shaman» med prinsesse Märtha Louise og sjaman Durek Verrett.Lørdag ble det kjent at de to har besluttet å avlyse en planlagt pressekonferanse i etterkant. Det blir heller ingen én-til-én-intervjuer.Siste runde i valget i IndiaSøndag er siste mulighet for å avlegge stemme ved valget til ny nasjonalforsamling i India.Over 900 millioner velgere kunne potensielt stemme i valget som har vært fordelt på sju valgdager fra 11. april til 19. mai. Opptellingen skal være klar 23. mai. I alt stiller det 8.250 kandidater fra 500 partier til de 545 plassene i nasjonalforsamlingens underhus Lok Sabha.Folkeavstemning i SveitsSveitserne skal søndag stemme over nye våpenlover som er i tråd med EU sine. Landets myndigheter advarer om at et «nei» kan true forholdet til unionen. Det har vært et krav fra EU at de må stramme inn våpenlovene sine.Det holdes også folkeavstemninger om skattereform og finansiering av pensjoner.Oljemøte i Saudi-ArabiaOljeproduserende land i og utenfor OPEC deltar på ministermøte.Regionen er preget av de siste ukenes uroligheter. Etter sabotasjeaksjoner mot fire tankskip fulgte det droneangrep mot en viktig oljerørledning i Saudi-Arabia tirsdag, som rystet det globale oljemarkedet og bidro til økt oljepris.(©NTB)