Dette skjer i dag - torsdag

Dette er blant de ventede hendelsene skjærtorsdag 30. mai.

Forsvaret skal i dag undersøke et bombefunn gjort på raffineritomta på Vallø onsdag. Beboere som bor nærmere enn 1.000 meter fra funnet må derfor evakuere boligene sine innen klokken 09.Slagen samfunnshus/Slagenhallen er åpen fra kl. 08.30 for beboere som ikke har noe sted å reise til. Marokko-rettssak gjenopptas  Rettssaken mot de 24 som er tiltalt for drapene på Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen i Marokko i desember i fjor, gjenopptas.Rettssaken etter drapene har blitt utsatt to ganger, men skal etter planen starte igjen torsdag. De etterlattes bistandsadvokat vet lite om hva som skjer videre.Rettsmøte i Assanges utleveringssakDet holdes rettsmøte i saken om hvorvidt Julian Assange skal utleveres til USA. Assange sitter fengslet i Belmarsh-fengselet i London for å ha brutt britiske kausjonsbetingelser. Svensk påtalemyndighet gjenopptok tidligere denne måneden voldtektsetterforskningen mot Assange, og vil ha ham utlevert til Sverige, i tillegg til at USA også vil ha ham utlevert. Saudi-Arabia er vert for to krisemøterSaudi-Arabia er vertskap for to krisemøter i Mekka, det ene i Samarbeidsorganisasjonen for golfstatene, det andre i Den arabiske liga. Iran er ventet å stå på agendaen.Kong Salman inviterte 18. mai statslederne i regionen og de arabiske statene for å diskutere «aggresjonene og deres konsekvenser» etter sabotasjeaksjoner mot fire tankskip. (©NTB)