Dette visste du nok ikke om bomringen i Oslo

Og det er ikke sikkert det er så lett å forstå hvorfor heller.

Fra 1. juni vil det ikke lenger være skilt med priser ved bomstasjonene i Oslo. De elektroniske takstskiltene slukkes natt til lørdag – samtidig som det nye bompengesystemet innføres, melder Statens vegvesen.Fra samme dag vil det også bli nye priser, endret rabattsystem og betaling for elbiler. Men hva det koster må man nå på nettet for å finne.- De elektroniske takstskiltene ved de gamle bomstasjonene slukkes 1. juni. Alle skiltene blir dekket til og fjernet fortløpende, sier Anne-Grethe Nordahl, prosjektleder i Statens vegvesen.Forklaringen er at etter innføringen av differensierte priser for rushtid, drivstofftype og motortype er det så mange priskategorier at det ikke vil være hensiktsmessig å informere om alle alternativene på skilt ved bomstasjonene.Statens vegvesen viser til at det er så mye informasjon som må stå på skiltene, og begrenset med plass til å sette opp så store tavler, at det kan gå ut over trafikksikkerheten.Flere artikler om bompenger Her kan du sjekke hva det vil koste i bomringen etter 1. juni. Her er Fjellinjens bompengekalkulatorTrygve Hegnar: - Da vil trafikken i