Etterslepet krymper i EØS

EU og de tre EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein har endelig klart å få proppen til å løsne i arbeidet med å få nye EU-rettsakter inn i EØS.

Etter en periode der dokumentbunken har vokst år for år, er utviklingen nå snudd. Det viser en framdriftsrapport som ble lagt fram i forkant av det faste halvårige EØS-rådsmøtet i Brussel mandag ettermiddag.– Vi er veldig fornøyd med det, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) da NTB møtte henne etter møteslutt.– Etterslepet har vært høyt en stund, og vi har jobbet veldig målrettet for å få det ned. Det er viktig at vi fikk tatt et ganske stort sveip nå, sa hun.Etterslepet er redusert med 27 prosent sammenlignet med november i fjor, viser framdriftsrapporten.Bare siden nyttår er 370 rettsakter innlemmet i EØS-avtalen, mange av dem på finansområdet.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også