Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street for her weekly Prime Minister's Questions in the House of Commons, in London, Wednesday, May 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) Alastair Grant

EU-skeptikere krever endringer for å godkjenne Mays brexitavtale

EU-skeptikere i det britiske Parlamentet sier klart at de ikke støtter Mays nyeste forsøk på å få brexitavtalen godkjent av Underhuset.Britiske myndigheter arbeider med å legge fram statsminister Mays brexitavtale for Underhuset for en avstemming i begynnelsen av juni. Mays skilsmisseavtale med EU har blitt nedstemt i Underhuset tre ganger.– Hvis statsministeren tar avtalen med til Underhuset for en avstemming, blir spørsmålet hva som har endret seg, sier Nigel Dodds i det nordirske unionistpartiet DUP.– Med mindre hun kan vise til noe nytt om «backstop»-problemet, er det høyst sannsynlig at avtalen hennes nok en gang blir nedstemte, fortsetter Dodds.IrskegrensaBackstop er en garanti for at det ikke innføres kontroller på grensa mellom Irland og Nord-Irland. Den er kun ment å tre i kraft som en siste utvei hvis ingen alternativ løsning kommer på plass i tide.Backstop er derimot dypt kontroversiell på britisk side. Garantien er kun ment som en midlertidig løsning og har ingen klar utløpsdato. Hvis den først trer i kraft, kan den ikke avvikles før EU og Storbritannia er enige om det, noe som skaper britisk frykt for at landet skal være bundet av EU-regler på ubestemt tid.Samtaler med CorbynOgså Owen Paterson, som er blant 80 Europa-skeptikere i Det konservative partiet, gir uttrykk for at han vil stemme ned avtalen på nytt dersom May ikke fremmer noe nytt.Tirsdag kveld var May i samtaler med opposisjonsleder Jeremy Corbyn for å løse brexit-krisen etter et sju timer langt krisemøte i regjeringen dagen før.Storbritannia skulle etter planen ha forlatt EU 29. mars, men skilsmissen er utsatt til 31. oktober.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også