Frankrike bekrefter omstridt våpenforsendelse til Saudi-Arabia

Frankrikes regjering bekrefter en ny våpenforsendelse til Saudi-Arabia, til tross for anklager om at Riyadh bruker våpnene i den blodige krigen i Jemen.

Politikk

Frankrikes forsvarsminister Florence Parly sier til TV-kanalen BFM at våpnene blir fraktet fra Le Havre med et saudiarabisk lasteskip.Parly ønsket ikke å spesifisere hva slags våpen det er snakk om, men sier at våpnene kun har blitt brukt av Saudi-Arabia for defensive formål.– Den franske regjeringen har ikke sett tegn til at ofrene i Jemen har blitt rammet av franske våpen, sier hun.Presset mot den franske regjeringen har økt etter at nyhetsstedet Disclose lekket hemmeligstemplede militærdokumenter som viser bruken av franske stridsvogner og artilleri mot Houthi-opprørere.Over 10.000 har mistet livet og millioner er rammet av sult i Jemen som følge av den saudiledede koalisjonens aggressive krigføring i landet.(©NTB)

frankrike
florence parly
saudi arabia
Nyheter
Politikk