<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frp i Midt- og Nord-Norge

Fremskrittspartiet i Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark ber om milliarder fra regjeringen til å ruste opp viktige næringsveier.

    Publisert 7. mai 2019 kl. 04.44
    Oppdatert 7. mai 2019 klokken 04.50
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 183 ord

    – Du kan bygge så mange riksveier du vil, men det hjelper ikke om vi ikke kommer oss inn på dem, sier fylkesleder og stortingsrepresentant Dagfinn Olsen (Frp) fra Nordland til Nationen.I Troms og Finnmark trekkes det også fram at fylkeskommunen ikke har jernbane.– Vi har mye støtte slitasje fordi vi bare har bil å kjøre med. I resten av landet brukes det enorme summer på jernbane. Vi mener det må prioriteres vei sterkere, sier gruppeleder John Karlsen.Nettopp fordi partiet sitter i regjering, er det også dit de retter kravet sitt.Ifølge Nationen sies det totale etterslepet på fylkesveiene i Norge å være på 70 til 80 milliarder kroner.– Fra regjering og Stortinget sier man at fylkeskommunene har ansvar for veiene. De prøver hvert år å sette av så mye penger som mulig, men det monner ikke på det enorme etterslepet. Fylkeskommunene har ingen mulighet til å klare dette, sier Karlsen og etterlyser en opptrappingsplan.I Granavolden-erklæringen heter det at regjeringen skal «vurdere i kommende Nasjonal Transportplan hvordan staten kan bidra til at enkelte fylkesveier med høy andel tungbilder og eksport best mulig kan rustes opp».(©NTB)