Guaidó åpner for å be om USA-hjelp

Opposition leader Juan Guaido, self-proclaimed interim president of Venezuela, talks during a meeting calling for more protests, in Caracas, Venezuela, Wednesday, March 27, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Natacha Pisarenko

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó vil ikke utelukke at han vil be USA om å gripe inn militært hvis president Nicolás Maduro fortsetter på samme kurs.

I et intervju med BBC sier Guaidó at spørsmålet om en eventuell amerikansk militær intervensjon er viktig. Han anklager både Cuba og Russland for allerede å ha intervenert militært. Cuba ved å gi militæret etterretningsstøtte og Russland ved at det står russiske fly på venezuelansk jord.– Jeg mener at det ikke bare er klokt å vurdere det, gitt krisen og tragedien som Venezuela befinner seg i, men å forberede alternativer hvis regimet tenker å fortsette radikaliseringen av en prosess som har brakt oss til denne tragedien. Jeg, som president med ansvar for nasjonalforsamlingen, vil vurdere alle muligheter, sier Guaidó.Guaidó har gjort tre forsøk på å tvinge Maduro fra makten, men har ikke lyktes i å få militæret over på sin side. I Intervjuet sier han også at Maduro kun har støtte fra deler av militæret.(©NTB)