Guaidó søker kontakt med USAs militære

Opposition leader Juan Guaido, self-proclaimed interim president of Venezuela, talks during a meeting calling for more protests, in Caracas, Venezuela, Wednesday, March 27, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Natacha Pisarenko

Den venezuelanske opposisjonslederen Juan Guaidó ber sine utsending i Washington etablere kontakt med USAs militære.

Guaidó sa lørdag at han har bedt sin ambassadør Carlos Vecchio om å åpne en direkte kommunikasjonslinje til det amerikanske forsvaret med sikte på framtidig samarbeid.Guaidó har tidligere sagt at han holder alle muligheter åpne for å fjerne president Nicolás Maduro fra makten. Tidligere denne uka sa den amerikanske marinens øverstkommanderende, admiral Craig Faller, at han ville møte Guaidó om han ble invitert til å drøfte den framtidige rollen for Venezuelas militære.Et par hundre venezuelanere møtte lørdag fram for å vise sin støtte til Guaidó og den opposisjonsledede nasjonalforsamlingen som er under sterkt press fra Maduros regime.Men det reduserte frammøtet tyder på at frykt og demoralisering har inntrådt i opposisjonen etter at Guaidó mislyktes i å få de militære til å støtte et opprør mot Maduro. Tidligere har tusener av mennesker fylt gatene i protest mot regimet.I løpet av de siste dagene er visepresidenten i nasjonalforsamlingen, Edgar Zambrano, pågrepet, mens andre parlamentarikere har søkt beskyttelse i utenlandske ambassader av frykt for økt undertrykking etter det mislykkede opprøret.(©NTB)