Kilder: Trump vurderer å vente med biltoll

USAs president Donald Trump planlegger å vente med å innføre høy toll på biler mens samtalene med viktige handelspartnere pågår, ifølge kilder i industrien.Trump har truet med å innføre straffetoll på 25 prosent på importerte biler, noe som har bekymret særlig EU og Japan, men også Mexico og Canada.Nyhetsbyrået AFP siterer onsdag ikke navngitte «industrikilder» som sier Trump kommer til å vente med å innføre nye tollsatser så lenge forhandlingene om handelsavtaler pågår.Trump har frist til lørdag med å innføre tollsatsene basert på en begrunnelse om hensynet til nasjonal sikkerhet.Dersom USA innfører straffetoll på biler, kan de allerede svært spente handelsforbindelsene til landets største handelspartnere, bli kraftig forverret. De er allerede svært frustrert over at Trump har innført straffetoll på stål og aluminium.(©NTB)