Kina anklager USA for «økonomisk terrorisme»

Kina anklager USA for å drive med «økonomisk terrorisme» og sier det er «ingen vinner av en handelskrig». 

Chinese President Xi Jinping attends a meeting with Brazilian Vice President Hamilton Mourao (not pictured) at the Great Hall of the People in Beijing, Friday, May 24, 2019. (Florence Lo/Pool Photo via AP) Florence Lo

– Vi er imot handelskrigen, men vi er ikke redd for den, sier viseutenriksminister Zhang Hanhui på en pressekonferanse torsdag i forbindelse med president Xi Jinpings tur til Russland neste uke. Zhang kaller handelskonflikten for «økonomisk terrorisme, økonomisk sjåvinisme og økonomisk mobbing».– Det er ingen vinner av en handelskrig, advarte Zhang.USA og Kina har fortsatt ikke løst konflikten som startet i fjor. Myndighetene i Kina antydet onsdag at de kan begrense eksporten av såkalte sjeldne jordmetaller som et ledd i handelskrigen med USA. USA importerer opp mot 80 prosent av sine sjeldne jordmetaller fra Kina.Kina ønsker en løsning på konflikten, men sier som nevnt at de ikke frykter den.– Handelskonflikten vil også ha en alvorlig, negativ innvirkning på prosessen med å få den globale økonomien på fote igjen, sier han.Handelskonflikten vil bli tema når Xi besøker Russland og Vladimir Putin neste uke, varsler Hanhui.– Kina og Russland vil styrke sine økonomiske bånd og sitt handelssamarbeid, inkludert samarbeid på ulike felt som økonomi- og handelsinvesteringer, sier Zhang.(©NTB)