Klart for nytt «toppmøte» for menneskerettigheter i Oslo

Mandag går startskuddet for menneskerettighetskonferansen Oslo Freedom Forum (OFF). For ellevte år på rad samles opposisjonelle og aktivister fra hele verden.

Blant kjente navn på årets deltakerliste er tidligere vinner av Nobels fredspris José Ramos-Horta fra Øst-Timor og den kinesiske kunstneren og demokratiaktivisten Ai Weiwei.Også journalisten Fabiana Rosales fra Venezuela, som er gift med landets opposisjonsleder Juan Guaidó, kommer til Oslo. Det gjør også den ledende saudiarabiske kvinneaktivisten Manal al-Sharif, som nylig gjennomførte en kjøretur fra San Francisco til Washington DC i USA for å rette søkelyset mot de pågående menneskerettighetsbruddene i hjemlandet.Mer enn 1.000 deltakere fra nærmere 40 land er så langt påmeldt den tre dager lange konferansen , som organisasjonen Human Rights Foundation (HRF) står bak. Det er mer enn fire ganger så mange som deltok første gang i 2009, opplyser kommunikasjonsdirektør Maggie Halley i HRF til NTB.I tillegg er over 100 journalister fra internasjonale medier som The Washington Post, CNN, The Economist og BBC påmeldt, ifølge Halley.HRF ledes av norsk-venezuelanske Thor Halvorssen og den russiske aktivisten og tidigere sjakkmesteren Garry Kasparov. Sistnevnte har tidligere omtalt OFF som «den ultimate samlingen av dissidenter i verden».(©NTB)