Partene i jordbruksoppgjøret tok natten til hjelp

Partene i jordbruksoppgjøret satt i forhandlinger hele natt til torsdag i håp om å få på plass en avtale før fristen utløper ved midnatt natt til 17. mai.

Politikk

– Partene har forhandlet i hele natt. Forhandlingene fortsetter utover formiddagen, skriver statens forhandlingsleder Leif Forsell i en SMS til NTB torsdag morgen.– Partene tar sikte på at det skal bli en avklaring i løpet av dagen, legger han til.Bøndenes opprinnelige krav hadde en ramme på 1,92 milliarder kroner, mens statens tilbud var på 1 milliard.Fra bøndenes side er det knyttet ekstra spenning til årets oppgjør, som gjelder inntektsåret 2020, fordi Landbruks- og matdepartementet er overtatt av KrF-nestleder Olaug Bollestad.I fjor krevde bøndene 1,8 milliarder, mens oppgjøret til slutt landet på 1,1 milliarder.I år har bondeorganisasjonene i sitt krav tydelig prioritert å løfte kornproduksjonen, styrke strukturen i næringen og satse på frukt, bær og grønt.(©NTB)

landbruksoppgjøret
Nyheter
Politikk
Landbruk