Rødt-ledelsen får ikke stemme på landsmøtet

I motsetning til alle andre partier har Rødt bestemt at verken partiledelsen, sentral- og landsstyre kan bruke stemmeretten sin på landsmøtet.

Fredag måtte ledelsen gå på gangen da partiet blant annet stemte over strategi og handlingsplan framover. Partiet har nemlig besluttet et grasrotdemokrati, der kun delegater valgt fra lokallag har stemmerett.– Rødt er et grasrotparti, og vi ser at makt også er skjevt fordelt hos oss. Vi som har ledende stillinger, har mer makt resten av året, landsmøtet er grasrotas organ, forklarer Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.Partiet viser til at maktfordelingsprinsippet for øvrig er det samme som i Stortinget, der regjeringen ikke har stemmerett.Rødt har vært i sterk vekst den siste tiden og holder det største landsmøtet i partiets historie i helgen, med over 200 delegater. Partiet skal både vedta nytt prinsipprogram og en strategi for veien videre.(©NTB)


Les også