Rødts politikere betalte 2 millioner i partiskatt

Partiskatt, stortingsplassen til Bjørnar Moxnes og høyere medlemstall har bidratt til at omsetningen til partiet Rødt har økt fra 6 til 21 millioner siden 2014.

Stortingsrepresentant og partileder Bjørnar Moxnes har selv bidratt med 110.000 kroner i partikassa.– Alle folkevalgte i Rødt betaler partiskatt. Samlet nærmer det seg to millioner kroner i år, bekrefter økonomiansvarlig i Rødt, Finn Olav Rolijordet, overfor FriFagbevegelse.Rødt har vedtatt at politikernes godtgjørelse skal gå til partiet. Under helgens landsmøte skal de behandle nye økonomiske retningslinjer.Blant forslagene er hva som skal skje med politikernes inntekt. Det er foreslått at dersom lønn eller frikjøp overstiger norsk gjennomsnittslønn som i fjor var 45.610 kroner i måneden, skal dette beløpet gå til partiet.– Ledelsen innenfor fagbevegelsen har god lønn, mye godtgjørelser og har foretatt en klassereise bort fra medlemsstokken den skal tjene. Det er naturlig at vi diskuterer hva som skal være formuleringer rundt dette, sier Rolijordet.(©NTB)