Støre krever avklaring

– Det blir satt rekord i bompengeinnkreving mens Frp har finansministeren og samferdselsministeren. I Stortinget nå ligger det tre store veiprosjekter som delvis skal finansieres med bompenger, sa Støre, og viste til at Frp sa ja til de tre prosjektene tirsdag.Han viste i Stortingets muntlige spørretime onsdag til et forslag fra Arbeiderpartiet om veiprising og at staten skal ta en større del av bompengeregningen og utfordret finansminister på tre konkrete områder:– Er det aktuelt for regjeringen å følge Frps landsmøte og bruke betydelige penger fra våre barns pensjonsfond for å redusere bompenger? Er det aktuelt for regjeringen å endre elbil-fordelene nå, slik Frps finanspolitiske talsmann åpner for? Er det aktuelt for regjeringen å utrede veiprising, som er mer rettferdig og treffsikkert?Finansminister og Frp-leder Siv Jensen sier veldig mange bilister nå opplever at belastningen begynner å bli for stor, og at regjeringen tar debatten på alvor.– Vi har gjort en jobb for å redusere bompengebelastningen. Vi har spart bilistene for nesten 4 milliarder kroner, sa hun, og viste til at det er 4 milliarder bilistene ikke ville blitt spart for hvis Ap og Sp hadde makten.– Jeg registrerer at mange partier nå gjør opprør mot egen politikk, sa Jensen.Om forslaget fra Frps finanspolitiske talsmann på Stortinget Sivert Bjørnstad om å innføre moms på elbiler allerede fra 2020, sa Jensen:– Elbilpolitikken ligger fast i denne perioden.Hun uttrykte også skepsis til forslaget om veiprising.– Det er å flytte taksameteret rett inn i bilen. Det løser ikke bompengeutfordringene, sa Jensen.(©NTB)