Theresa May bekrefter dato for avgang

7. juni skjer det.

Storbritannias statsminister Theresa May fratrer som partileder 7. juni 2019, opplyser hun på en pressekonferanse utenfor statsministerboligen i Downing Street i London fredag.Dermed er konkurransen om å ta over som britisk statsminister i gang, der tidligere utenriksminister Boris Johnson er favoritten.- Det er nå klart for meg at det er i landets beste interesse at en ny statsminister leder innsatsen. Så jeg kunngjør i dag at jeg vil gå av som leder for det konservative partiet fredag 7. juni, slik at en etterfølger kan velges, sa May.Hun la til at hun vil fortsette å fungere som statsminister inntil valgprosessen er fullført.- Det er og vil alltid forbli en stor sorg for meg at jeg ikke var i stand til å levere brexit, fortsatte May.Pundet har reagert på beskjeden med å styrke seg noe.GBPUSD har gått fra rundt 1,27 til 1,267, mens GBPEUR har gått fra 1,1345 til 1,1330.