Theresa May vil sette dato for når hun går av

Har gått med på å fastslå en tidsplan.

Theresa May har gått med på å fastslå en tidsplan for å gå av som statsminister etter at det britiske Parlamentet neste måned stemmer over hennes brexitavtale.Dette møtet vil finne sted uavhengig av om Mays brexitavtale vedtas eller ikke.– Vi har blitt enige med henne om at hun og jeg skal møtes etter den andre avstemningen for å bli enige om en tidsplan for valget av en ny leder for de konservative, sa toryenes partitopp Graham Brady etter at medlemmer av den såkalte 1922-komiteen i det konservative partiet holdt et møte med May torsdag.May har allerede lovet å gå av dersom hun kan sikre at brexitavtalen hun har fremforhandlet med EU, godkjennes i Parlamentet.Tidligere på torsdagen uttalte Boris Johnson at han vil stille som kandidat til ny partileder.– Selvsagt vil jeg satse på dette. Jeg tror ikke det er en hemmelighet for noen. Men det kandidaturet er ikke ledig for øyeblikket, sa Johnson under en næringslivskonferanse i Manchester torsdag.Johnson trakk seg fra regjeringen i fjor i protest mot Mays brexitavtale med EU.– Vi har de siste tre årene sviktet i å skape et overbevisende bilde av hvordan brexit kan gi mening, og hvordan vi kan utnytte mulighetene brexit gir, sa Johnson videre.I kampen om ledervervet i Det konservative partiet, holdes det en rekke avstemninger der kandidaten som får færrest stemmer i hver runde elimineres. Når kun to kandidater gjenstår, velges vinneren gjennom en avstemning blant partimedlemmene.(©NTB)