Trump om Iran: – Hvis de vil snakke, vil vi snakke

USAs president Donald Trump utelukker ikke forhandlinger med Iran og sier «ingen ønsker å se forferdelige ting skje, spesielt ikke meg».

– Jeg tror Iran ønsker å snakke, og hvis de ønsker å snakke, ønsker vi å snakke også, sier Donald Trump, som mandag er i Tokyo for å møte Japans statsminister Shinzo Abe og keiser Naruhito.– Vi får se hva som skjer, men jeg vet at statsminister Abe er nært knyttet til lederskapet i Iran. Ingen ønsker å se forferdelige ting skje, spesielt ikke meg, fortsatte Trump.Situasjonen er spent mellom USA og Iran. Trump har siden han trakk landet ut av en atomavtale i mai, skjerpet sanksjonene mot Iran. Iran varslet nylig at de som et svar på sanksjonene ønsker å trekke seg fra deler av avtalen. Tidligere i mai truet Trump med å utradere Iran dersom landet angriper amerikanske interesser.(©NTB)