Trump vil ikke at Mueller skal vitne for Kongressen

USAs president Donald Trump synes det er en dårlig idé at spesialetterforsker Robert Mueller skal spørres ut av politikerne i Kongressen.Justiskomiteen i Representantenes hus har bedt Mueller om å komme 15. mai for å redegjøre for sin 22 måneder lange etterforskning.Trump har tidligere sagt at det må være opp til justisminister William Barr å bestemme om Mueller skal møte opp i Kongressen, slik demokratene ønsker. Nå ser presidenten imidlertid ut til å ha snudd.Trump viser til at det allerede er blitt brukt over 35 millioner dollar over en toårsperiode på etterforskningen, og at over 500 personer er avhørt.– Det var ingen forbrytelser. Robert Mueller bør ikke vitne, skriver Trump.Mueller-rapporten konkluderer med at Russland utvilsomt forsøkte å påvirke valgutfallet i USA i Trumps favør, men at verken Trump selv eller noen i hans valgkampstab medvirket aktivt til dette.Rapporten dokumenterer videre ti tilfeller der Trump skal ha forsøkt å hindre etterforskningen, og det er spesielt dette demokratene ønsker at Mueller skal redegjøre for i Kongressen.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også