Tysk valgdagsmåling: De grønne går kraftig fram

De grønne går kraftig fram i EU-valget i Tyskland, mens regjeringspartienes oppslutning har falt betydelig, viser valgdagsmålinger.

Sosialdemokratiske SPD ligger an til å få bare 15,5 prosent av stemmene, ifølge målingene fra kringkasterne ARD og ZDF. For fem år siden fikk SPD 27,3 prosent av stemmene i EU-valget.Statsminister Angela Merkels kristendemokrater i CDU og det bayerske allierte CSU ligger an til å få sammen 28 prosent, ned fra 35,3 prosent i EU-valget for fem år siden.De grønne er valgets store vinner, og kommer på andre plass med 22 prosent hvis prognosen stemmer. I EU-valget i 2014 fikk miljøpartiet 10,7 prosent av stemmene.Ytre høyrepartiet AfD har fått 10,5 prosent av stemmene, en betydelig økning fra 2014 da partiet fikk 7,1 prosent.Det liberale FDP og ytre venstrepartiet Linke fikk 5,5 prosent av stemmene hver, ifølge målingen. FDP fikk 3,4 prosent i 2014, mens venstrepartiet fikk 7,4 prosent.(©NTB)