USAs sentralbank rører ikke renten

Sentralbanken i USA har som ventet besluttet å la styringsrenta stå uendret og peker på blandede signaler om utsiktene for økonomien.

Federal Reserve Board Chair Jerome Powell gestures while speaking before the House Committee on Financial Services hearing on Capitol Hill in Washington, Wednesday, Feb. 27, 2019. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) Pablo Martinez Monsivais

Den enstemmige beslutningen om å la renta være i intervallet 2,25 til 2,5 prosent er i tråd med budskapet fra de foregående rentemøtene: Sentralbanken regner ikke med å heve renten i år. De forsikringene bidro til en børsopptur i USA etter et større fall i fjor, men onsdag ble det nedtur på Wall Street. Dow Jones falt 0,61 prosent, mens S&P 500 endte ned 0,75 prosent og Nasdaq falt 0,57 prosent.Sentralbanken fremhever at arbeidsmarkedet fortsatt er sterkt, samt at det er solid framgang i den økonomiske aktiviteten. Samtidig viser banken til at investeringstempoet er senket både i bedrifter og husholdninger. Inflasjonen er dessuten uvanlig lav.De fleste hadde ventet at det ikke ville bli noen renteendring da sentralbanken startet sitt to dager lange rentemøte tirsdag.Likevel gikk president Donald Trump igjen ut og kritiserte tidligere renteøkninger. Han gjentok dessuten oppfordringen om å senke renten og mener at den må senkes med ett prosentpoeng.Situasjonen står i skarp kontrast til fjoråret, da sentralbanken hevet renten fire ganger.(©NTB)Hele rentedommen Se også: - Markedet priser inn et rentekutt om fem måneder Se også: - Det er for tidlig å begynne å snakke om et rentekutt