Venezuela-krisen vil prege Pompeo-møte

U.S. Secretary of State Mike Pompeo, center left, makes his way to board a flight from Andrews Air Force Base in Maryland Sunday, May 5, 2019. Pompeo is heading to Finland to attend a meeting of the Arctic Council. The Trump administration is energizing its campaign to counter China's growing global influence as Secretary of State Mike Pompeo heads to Europe this week on a four-nation trip. (Mandel Ngan/Pool Photo via AP) Mandel Ngan

Den langvarige krisen i Venezuela er ventet å prege samtalene når USAs utenriksminister Mike Pompeo møter sin russiske motpart Sergej Lavrov i Finland.

Møtet holdes i forbindelse med utenriksministermøtet i Arktisk råd, som arrangeres i Rovaniemi i Nord-Finland mandag.Russland og USA anklager hverandre for krisen som har ført til at Venezuelas økonomi ligger i ruiner.USA støtter opposisjonsleder Juan Guaidó, som også har erklært seg selv som landets rettmessige president, mens Russland har sendt militære rådgivere for å bistå den venstreorienterte presidenten Nicolás Maduro.– Vi vil ikke at noen roter rundt med Venezuela, sa Pompeo til TV-kanalen Fox News søndag før han reiste av gårde til Finland.Lavrov hadde på sin side et møte med Venezuelas utenriksminister Jorge Arreaza samme dag.Både Lavrov og Pompeo er mandag ventet å delta på en arbeidsmiddag med utenriksministrene fra Arktisk råd. Organisasjonen består av Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Canada, USA og Russland.(©NTB)


Les også