Amerikansk militærtopp hevder Iran har tatt et steg tilbake

FILE - In this April1 14, 2018, file photo, then-Marine Lt. Gen. Kenneth "Frank" McKenzie speaks during a media availability at the Pentagon in Washington. McKenzie, the top commander of U.S. forces in the Mideast says Iran appears to have decided to "step back and recalculate" in response to a U.S. military buildup in the Persian Gulf area. (AP Photo/Alex Brandon, File) Alex Brandon

USAs øverstkommanderende i Midtøsten sier at Iran har valgt å ta et steg tilbake og «rekalkulere» planene om angrep på amerikanske styrker i regionen.

Frank McKenzie tror imidlertid fortsatt at Iran utgjør en trussel. Han utelukker ikke at det kan bli aktuelt å be om ytterligere amerikanske styrker i Midtøsten.– Jeg tror ikke trusselen har minsket. Den er veldig reell, sier han.Amerikanske militærtopper i Midtøsten forsøker å finne en balansegang i sin tilnærming til den sårbare situasjonen. De ønsker å vise Iran at USA er forberedt, noe som kan hindre konflikt, men også unngå en så stor mobilisering at Iran føler seg så presset at de angriper, noe som kan utløse krig.– Vi viser nok tilstedeværelse for å avskrekke, uten å provosere unødvendig. Vi jobber mye med den balansen, sier McKenzie.President Donald Trump har de siste månedene trappet opp retorikken mot Iran og hevder at landet utgjør en økende trussel mot amerikanske interesser. I forrige måned sendte USA et hangarskip og bombefly til regionen, og Trump kunngjorde nylig at det skal sendes ytterligere 1.500 amerikanske soldater til Midtøsten.Målet er å sende et klart budskap til Iran om at «ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft», opplyste hans nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton.(©NTB)


Les også