Departement vil kreve flytting av malplassert bomstasjon

Samferdselsdepartementet er kommet på banen i saken der Statens vegvesen på to dagers varsel plasserte en bomstasjon rett foran to balkonger på Torshov i Oslo.

– Dette ser jo helt håpløst ut, sier statssekretær Tommy Skjervold (Frp) i Samferdselsdepartementet til Dagsavisen .Han sier at hvis ikke Statens vegvesen flytter bomstasjonen på eget initiativ, vil departementet be dem om å finne en annen plassering.Vegvesenet opplyser at det «antakelig ikke er en løsning» å la bommen stå, og at det vil gå i dialog med borettslaget.Det var Dagsavisen som onsdag først omtalte saken om bomstasjonen som poppet opp i Sandakerveien på Torshov 16. mai, rett foran balkonger i flere leiligheter. Ifølge seniormegler Erling Beck hos Privatmegleren i Torshovgata vil det å nærmest ha en bomstasjon i fanget ute på balkongen medføre er stort verditap.Beboerne i den hundre år gamle bevaringsverdige bygården fikk ikke beskjed om at bomstasjonen skulle settes opp, det kom ikke noe nabovarsel, før borettslaget ble informert i en epost fra Statens vegvesen to dager i forveien, da med tilbud om befaring.(©NTB)