Espen Barth Eide valgt til styreleder

Espen Barth Eide er valgt til styreleder for Centre for Humanitarian Dialogue (CHD) i Genève, som er involvert i 40 fredsprosesser rundt om i verden.

Organisasjonen har rundt 250 ansatte og over 20 feltkontorer i flere verdensdeler. Den ble opprettet i samarbeid mellom Sveits, Norge og Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) i 1999.I dag har organisasjonen støtte fra EU, Canada, flere europeiske enkeltland, organisasjoner og private stiftelser.– CHD er en meget profesjonell organisasjon som har oppnådd viktige resultater, ofte i det stille, i en rekke meklings- og forsoningsprosesser verden rundt. I noen sammenhenger er diskret, privat mekling vel så vellykket som høyprofilert mekling fra stater og formelle internasjonale organisasjoner, sier tidligere forsvarsminister Espen Barth Eide i en pressemelding.(©NTB)